Klubben

Eksjö Golfklubb är en av landets äldsta klubbar (medl. nr 23 i SGF). Klubben bildades 1938 av en grupp officerare vid de båda regementena i Eksjö.

Man anlade en 9-hålsbana invid det militära övningsfältet på Ränneslätt. 1975 byggdes en ny 18-hålsbana på de åkrar och ängar som tillhört Skedhults Gård, vilken några år tidigare inköpts av Eksjö kommun.

Eldsjälar i klubbledningen och aktiva medlemsinsatser bidrog till låga byggkostnader. Klubbhuset tillkom 1981 och byggdes ut 1990.

Banan är vacker, omväxlande och tekniskt intressant. Den rankas som en av de bättre i Sverige och är ritad av banarkitekt Anders Amilon.

1998 förvärvade klubben marken och de byggnader som tidigare arrenderades av Eksjö kommun. Idag äger klubben således hela anläggningen och har en god ekonomi. Under 2012 återbetalades medlemsinsatserna i sin helhet, vilket är lite unikt för en golfklubb.

Klubben har idag ca 850 medlemmar!