Lite historik och fakta om Eksjö Golfklubb

Eksjö Golfklubb är en av landets äldsta klubbar (medl. nr 23 i SGF). Klubben bildades 1938 av en grupp officerare vid de båda regementena i Eksjö.

Man anlade en 9-hålsbana invid det militära övningsfältet på Ränneslätt. 1975 byggdes en ny 18-hålsbana på de åkrar och ängar som tillhört Skedhults Gård, vilken några år tidigare inköpts av Eksjö kommun.

Eldsjälar i klubbledningen och aktiva medlemsinsatser bidrog till låga byggkostnader. Klubbhuset tillkom 1981 och byggdes ut 1990.

Banan är vacker, omväxlande och tekniskt intressant. Den rankas som en av de bättre i Sverige och är ritad av banarkitekt Anders Amilon.

1998 förvärvade klubben marken och de byggnader som tidigare arrenderades av Eksjö kommun. Idag äger klubben således hela anläggningen och har en god ekonomi.

2012 återbetalades medlemsinsatserna och klubben har idag varken medlemslån eller spelrätter

Klubben har idag drygt 850 medlemmar

Bertil Wissinger (Hedersmedlem)har dokumenterat följande från begynnelsen 1938:

EGK av B-Wissinger del 1 av 4

EGK av B-Wissinger del 2 av 4