Lokala regler 2018

Lokala regler Eksjö 2018

Hittills har alla vägar (utom asfaltvägen upp till klubben och grusgångarna vid klubbhuset) varit en organisk del av banan, vilket betyder att bollen ska spelas där den ligger. Den lokala regeln är från och med i år borttagen och Regel 24-2 (som handlar om oflyttbara hindrande föremål) gäller. Det betyder att om vägen är belagd med t ex grus eller asfalt får du lyfta bollen och droppa den utan plikt. Det du ska göra är att leta upp den närmaste punkt (som inte är närmare hål) där varken bollens läge, din sving eller din stans störs av vägen. Sedan droppar du bollen inom en klubblängd från den punkten, men inte närmare hål. Tänk på att du ska hitta den närmaste punkten, även om den är i ruffen eller kanske i skogen. Du får t ex inte välja vilken sida av vägen du ska droppa på.

Har du frågor får du gärna skicka dem till klubbens Regelansvarig, Åsa Gustavsson, på asa.gustavsson@sigma.se.