Uppdatering om läget för golfverksamheten på Eksjö Golfklubb!

Hej,

Vi antar att ni har märkt att det händer en del runt golfspel och golftävlingar runt om i Sverige och i världen just nu.

De flesta tourer ställer in eller flytta tävlingar till hösten, och i många länder har man helt enkelt stängt golfbanorna. I UK har man t ex stängt banorna för första gången sedan andra världskriget, och i Norge har banorna också varit stängda under en period då man inte ens fått ha banpersonal i arbete.

 

I Sverige får vi, tack och lov, fortfarande spela golf. Men Svenska Golfförbundet är rädda om golfspelet och försöker så mycket som möjligt att undvika risker för att vi inte ska riskera att golfen stängs även i Sverige. Därför är man noga med att följa Folkhälsomyndighetens och RF’s rekommendationer och har instiftat en del tillfälliga regler och tillfälliga tävlingsbestämmelser, vilket självklart kommer påverka vår verksamhet. Vi ber er därför respektera dessa bestämmelser; de är till för att skydda er medlemmar, vår personal, vår golfklubb och golfspelet i Sverige.

 

Förbundstävlingar som arrangeras av Svenska Golfförbundet eller något golfdistrikt ska inte arrangeras under perioden 30 mars till 30 juni. Det finns också starka rekommendationer att golfklubbarna ska skjuta upp all tävlingsverksamhet under samma period. Eksjö Golfklubb kommer följa den rekommendationen och t om juni kommer inga tävlingar arrangeras. Vår verksamhet kommer endast bestå av sällskapsspel och träning utomhus, och då utan gemensamma större samlingar eller måltider. För kommande tidsperioder tar vi beslut löpande när vi får ny information.

 

Spelare som ingår i någon riskgrupp(t.ex högt blodtryck, hjärt- kärlsjukdom, lungsjukdom eller diabetes)får dessutom inte tävla alls! Inte ens i lokala tävlingar. Detta gälleroavsett ålder. Definitionen av riskgrupper görs av Folkhälsomyndigheten.Ni som vet att ni tillhör en riskgrupp, spela gärna sällskapsronder, under förutsättning att ni mår bra, men välj gärna tider då det är låg beläggning på banan och undvik närmare kontakt med andra spelare. Var rädda om er!

 

Spelare födda 1950 eller tidigarefår inte spela tävlingar som är arrangerade av Svenska Golfförbundet eller någon golfdistrikt. Spela gärna sällskapsronder, under förutsättning att ni mår bra, men även ni får gärna välja tider då det är låg beläggning på banan och undvik närmare kontakt med andra spelare. Som sagt, var rädda om er!

Det finns också tillfälliga ordningsföreskrifter uppsatta på klubben. Dessa kommer att uppdateras löpande vid behov, så var noga med att ta del av dem innan ni går ut och spelar.

 

Mvh Åsa Gustavsson

Förbundsdomare och Regelansvarig Eksjö GK

https://golf.se/for-klubben/radgivning/Corona-riktlinjer-for-klubbar/